nuffies

Thursday, June 23, 2011

Review KL Gangster


Malek: Kalau lu jual sayur kawan, hari-hari wa datang kedai lu. banyak leng la u.
Fadil: Lu hero gua la. banyak berani lawan sama itu Shark. Tapi kan, kenapa cara lu ckap 'sial' macam itu   Acai dalam cerita "Bohsia"?
Jai: Wa. badan lu banyak besar la. Seram nih. LOL. Lu belakon ada macam itu Zul Huzaimy dalam itu
Remp-It sikit. Banyak seram la wa tengok lu.
Ajib: Lu banyak gangster la. badan kecik boleh lawan sama itu Jai.
Shark: Wa tak kesah lu nak jadi abang Long ka, ayahanda ka, asal lu jangan belakon sudah. Nasib baik habes cerita lu mati. Kalau lu hidup, nanti wa datang bunuh lu.


Hahahahah. keseluruhan cerita, so-so je kot. susah nak bagi aku keluar panggung dengan perasaan yang satu cerita tu gempak giler. Last skali masa tengok Bohsia kot. Tu pun sebab Shaheizy Sam. Kalo nak harap Shamsul and Diana Danielle, memang awal-awal aku dah keluar wayang. ahahaha

Scene gadoh ada sikit-sikit macam Charlie's Angel kan? Scene masa Jai tendang meja sampai pecah masa kejar gangster yang kacau kat tempat Robert tu. Kan sama macam scene Cameron Diaz tendang kotak kayu dalam Charlie's Angel dulu. Siapa ingat scene ni??

Pastu masa lawan-lawan, sekejap cepat, sekejap perlahan. tak kemas sangat editing dia.

Ending pulak, nak polis menang aje. Mentang-mentang bapak dia penerbit Gerak Khas.  LOL.

No comments: