nuffies

Thursday, June 30, 2011

Review: Sekali Lagi

Hai. Siapa dah tengok filem Sekali Lagi lakonan Shaheizy Sam and Lisa Surihani?

Aku baru tengok cerita tu tadi. Memang best sangat-sangat la cerita ni. Berbaldi-baldi aku nangis dalam wayang tu. Lakonan Shaheizy Sam sebagai lelaki terencat memang meruntun jiwa lah. Sam memang seorang pelakon yang hebat gila. Apa-apa watak pun dia bawak mesti menjadi

"Mama, boleh tak Man jadi ayah Amy? Mama pun boleh jadi nenek Amy kalau mama nak main sama"

huuu~~~

Semua jalan cerita best. Siap ada twist lagi. Tapi sayang cerita ni macam tak dapat sambutan kat wayang. Tadi dalam wayang pun tak ramai orang. Mungkinkah sebab cerita ni ditelenggami dengan Transformers?
Ke orang dah tak nak tengok cerita David Teo?

Ke sebab trailer cerita ni membuatkan korang rasa macam tak nak tengok? Trailer dia macam tak paham sangat. Masa aku tengok trailer ni pun rasa macam cite ni tak best. Ahaha



Apa-apa pun, teraju cerita ni hebat-hebat belaka. Lisa memang ratu air mata lah. Tapi tak berapa suka tengok part-part Lisa marah-marah. Kalau aku kena marah ngan Lisa pun mesti tak rasa takut pun.

"Mama tak nak tengok Amy kawan dengan dia lagi. Dia orhang tak baik Amy"

ahahaha. Korang takut ke rasa nak tergelak bila orang yang marah korang tu pelat huruf R?

LOL.

Meh la sokong cerita melayu and pergi tengok cerita ni kat wayang ok.

P/s: Kesian Bront asik dapat watak pembantu je. Anugerah dah dapat tapi still macam tak dapat perhatian dalam industri ni. Masa dia belakon Bekular, best je aku tengok

New way to say "I hope you die"

image

expectation vs. reality

Saturday, June 25, 2011

Maharaja Lawak Final 2011

Korang nangis tak bila diorang umumkan yang Sepah menang? 
Terharu sangat bila tengok reaksi diorang.

Ke sebab aku rasa Jep hansome? ahahaha
hehe :) kan handsome tu. 

OMG OMG rumah ni ada gambar Dafi

"Kalau boleh, sebelum merompak aku kena batalkan puasa aku dulu. Baru tak dosa"

"Manis tak kurma ini?"

"Kurma ini memang manis, sayangnya perangai kamu ini tak berapa manis"


"Kenapa abang dah tak mesra dengan saya?"

"Papa, mama, kenapa gadoh-gadoh? Tak baik gadoh-gadoh Terperanjat Boboy"

"Nyanyi pun tak sedap. Bukan main teruk lagi"
"Itulah. Nyanyi pun tempo macam Amir"



LOLOLOLOLOL



Thursday, June 23, 2011

The Difference between an American artist and Korean artist

I'm amazed when I see these little 8 year old with iphones, DSLR, PSP. You know what I had when I was 8?

Review KL Gangster


Malek: Kalau lu jual sayur kawan, hari-hari wa datang kedai lu. banyak leng la u.
Fadil: Lu hero gua la. banyak berani lawan sama itu Shark. Tapi kan, kenapa cara lu ckap 'sial' macam itu   Acai dalam cerita "Bohsia"?
Jai: Wa. badan lu banyak besar la. Seram nih. LOL. Lu belakon ada macam itu Zul Huzaimy dalam itu
Remp-It sikit. Banyak seram la wa tengok lu.
Ajib: Lu banyak gangster la. badan kecik boleh lawan sama itu Jai.
Shark: Wa tak kesah lu nak jadi abang Long ka, ayahanda ka, asal lu jangan belakon sudah. Nasib baik habes cerita lu mati. Kalau lu hidup, nanti wa datang bunuh lu.


Hahahahah. keseluruhan cerita, so-so je kot. susah nak bagi aku keluar panggung dengan perasaan yang satu cerita tu gempak giler. Last skali masa tengok Bohsia kot. Tu pun sebab Shaheizy Sam. Kalo nak harap Shamsul and Diana Danielle, memang awal-awal aku dah keluar wayang. ahahaha

Scene gadoh ada sikit-sikit macam Charlie's Angel kan? Scene masa Jai tendang meja sampai pecah masa kejar gangster yang kacau kat tempat Robert tu. Kan sama macam scene Cameron Diaz tendang kotak kayu dalam Charlie's Angel dulu. Siapa ingat scene ni??

Pastu masa lawan-lawan, sekejap cepat, sekejap perlahan. tak kemas sangat editing dia.

Ending pulak, nak polis menang aje. Mentang-mentang bapak dia penerbit Gerak Khas.  LOL.

Terasa remaja bila tengok .gif dibawah.

Jom Download!

Sunday, June 19, 2011

What I Think

Do the 'Marry YOU' dance

It’s a beautiful night!
image
We’re looking for something dumb to do.
image
Hey baby,
image
I think I wanna marry you..
image
Is it the look in your eyes?
image
Or is it this dancing juice?
image
Who cares baby,
image
I think I wanna marry you..
image

One of the saddest days of our childhood

Selena Gomez on Ellen

reason why I love cats

Believe in yourself

What I Think When I see this picture

><><><><><><><><><
><><><><><><><><
><><><><><><
><><><><><
><><><><
><><><
><><
><





7 Weasleys stand before me but I only have 6 photos in my hands. 
The Weasley who is not called must immediately pack their bags and go home.
Only 6 Weasleys will continue on to be America’s Next Top Model.

Words of wisdom for 19.06.11